Bölüm-3 Cephe Platformu ve Yük Asansörü Nedir, Nelerdir?

 


Dış Cephe Platform Genel Özelikleri

Tek kolon üzerinde 10,5 çift kolon üzerinde 30 metre genişliğe kadar açarak kullanabilirsiniz. Klasik örümcek iskele sistemine kıyasla kolay ve çabuk kurulum, söküm. Cephede kullanılacak malzemeleri istenilen kata çıkarabilme gibi oldukça önemli avantajları vardır. Elektronik motor gücüyle dikey olarak metal kolonlar üzerinde yükselip alçalabilen dış cephe platform yeni inşaat projelerinde olduğu kadar aynı zamanda da var olan bina ve tesislerin bakım, onarım, cam , Alüminyum, granit kaplama, mantolama, boyama, sıvama gibi her türlü dış cephe işlerinde kullanılabilir. Yüksek iş güvenliği, zamandan ve işçilikten tasarruf, verimlilik ve düşük çalışma maliyetleri sağlar.

  • Galvanizli Zemin
  • Acil Stop Sistemi 
  • Yarım Boy Son Kolon 
  • Kolon Bitim Dedektörü
  • Motorlu Frenleme Sistemi 
  • Sesli Hareket Uyarı Sistemi 
  • Son kolonda hareket sınırlayıcı
  • Acil Durumlarda Manuel İniş Sistemi 
  • Otomatik Platform dengeleme Sistemi

Dış Cephe Hareketli Platform Tek Kolonlu

Ankraj mesafesi 6 metre’dir.

Kaldırma kapasitesi 1000 kg’dir.

Maksimum yüksekliği 120 metre’dir.

Motor gücü 4 kw, tırmanma hızı 9m/min’dir.

Maksimum platform genişliği 10,5 metre’dir.

Yüzde yüz yerli olup yedek parça temin edilir

Kolon profil kalınlığı 4 mm’dir ve galvanizlidir.

Yumuşak kalkış-iniş özelliği ve otomatik dengeye alma sistemi mevcuttur.

Hızlı montaj-demontaj özelliğine sahip olup modüler sisteminden dolayı nakliyesi ve depolanması kolaydır.

Acil durum freni, sesli ikaz sistemi, PLC elektronik kontrol ünitesi ve elektromanyetik fren sistemleri sayesinde üst düzey güvenlik sağlar.


Dış Cephe Hareketli Platform Çift Kolonlu

Ankraj mesafesi 6 metre’dir.

Kaldırma kapasitesi 2000 kg’dır.

Maksimum platform genişliği 30 metre’dir.

Kolon profil kalınlığı 4 mm’dir ve galvanizlidir.

Yüzde yüz yerli olup yedek parça temin edilir.

Ankraj dahil maksimum yükseklik 120 metre’dir.

Motor gücü 8.0 kw, tırmanma hızı ise 9 m/min’dir.

Yumuşak kalkış-iniş özelliği ve otomatik dengeye alma sistemi mevcuttur.

Hızlı montaj-demontaj özelliğine sahip olup modüler sisteminden dolayı nakliyesi ve depolanması kolaydır.

Paraşüt fren sistemi, sesli ikaz sistemi, PLC elektronik kontrol ünitesi ve elektromanyetik fren sistemleri sayesinde üst düzey güvenlik sağlar.

 

ŞASE: Elektrik kesintisi durumunda platformu manuel olarak da hareket ettirebilir, iskeleyi zemine güvenli bir şekilde indirebilirsiniz.

KULE: Üzerinde kremayer dişlileri bulunan yüksek dayanımlı kafeslerdir. Binaya bağlantısı 6-8 mt aralıklarla çelik dübellerle sağlanır. Motor-Redüktör Grubunun hareket edeceği dikey kolonlardır.

MOTOR-REDÜKTÖR: Platformun yükselmesi- alçalması 220-380 volt arasında çalışan bir motorla gerçekleştirilir. Manyetik frenleme sistemine sahiptir, platform sabit olduğu sürece fren sürekli devrededir.Çift kolonlu sistemde "otomatik denge sistemi ve seviye anahtarları" mevcuttur.

PLATFORMLAR: 120 cm genişliğindedir. İhtiyaç halinde 90 cm'ye kadar ilave uzatması mevcuttur. Çalışma alanının tamamında 20 cm yüksekliğinde tekmelikler bulunmaktadır. Sırt ve yan bölümlerde çalışanın emniyetini sağlamak için 120 cm korkuluklar mevcuttur.

TEK, ÇİFT KOLONLU CEPHE PLATFORMU: 1700 kg yükleme kapasitesi ile maksimum mukavemet ve güvenliğe sahiptir. Elektronik kat seçici sistemi ile çalışma yapılacak alana kolay ve hızlı ulaşım sağlanır. Açık alan kullanımına uygun olarak platform bileşenlerinin korozyona karşı korunması daldırma galvaniz kaplama ile sağlanmıştır. Dış cephelere monte edilebildiği gibi asansör kurulacak bina içi şaftlara da monte edilebilir. Yeni yapımına başlanan binalarda binaya kat eklendikçe asansörün de yükseltmesi yapılabilir.

İş Güvenliğinin Tarihçesi Nedir? İşçi Sağlığı Ve İş Güvenliği Dönemleri Nelerdir?

Bu kez Türkiye’miz de ve dünyada İş Güvenliği kavramının tarihçesi nden   bahsetmek istiyorum… İnsanoğlu, var olduğu günden beri yaşamını ...

En Yeniler

Powered By Blogger